Økologiske produkter – det nye guld!

I en tid, hvor klimadiskussionen spiller en stor rolle i samfundsdebatten, er det ikke underligt, at vi også er begyndt at se nærmere på de produkter, vi omgiver også med i hverdagen, herunder mode og skønhedsprodukter. Hvad er det egentlig, vi udsætter huden for? Og er vores tekstiler lidt af en ”giftbombe” for vores miljø?

Bomuld – miljøsynderen

Tager du et hurtigt kig på klædeskabet derhjemme, vil du sikkert lynhurtigt kunne finde en række bomuldsprodukter blandt de mange tekstiler på bøjlerne. Miljømæssigt set er bomuld en af de store syndere. Den dækker et forholdsvis lille areal, svarende til 5% af det dyrkede areal verden over, men sprøjtes i høj grad med insektmidler, så mindre bomuld går til spilde på markerne. Forbruget af insektmidler svarer faktisk til næsten 25% af det samlede forbrug på verdensplan (Kilde: http://www.ecouture.dk/csr)!

Bæredygtighed – også inden for mode

Inden for det seneste årti har der derfor været en bevægelse hen mod at producere smart modetøj og smukke boligtekstiler af mere økologiske alternativer, såsom bambus og økologisk bomuld, der høstes i hånden og uden brug af pesticider. Begge dele er velegnet til industrien, da det garanterer en perfekt blødhed, og bambus har endda både svedtransporterende og åndbare egenskaber.Går du efter økologiske tekstiler i butikkerne, vil du helt sikkert kunne finde en lang række lækre og innovative produkter på markedet, der hævder at være økologiske. Desværre overholder ikke alle produkter de økologiske standarder gennem hele fremstillingsprocessen, ligesom flere skønhedsproducenter har svært ved at hævde, at ingredienserne er 100% økologiske. Mange er dog godt på vej, ligesom regelsættet på området er i gang med at blive skærpet, idet der findes mange forskelligartede certificeringer, både inden for det danske og det udenlandske marked.Du bør dog ikke afholde dig fra at vælge økologi – for mange af nuværende økologiske produkter er faktisk det rene guld for både krop og miljø.Vi byder dig velkommen her på hjemmesiden, hvor vi forhåbentlig kommer til at gøre dig lidt klogere på økologi og de mange alternativer inden for området.

Recent Posts

Tag Cloud

Meta

It´s a palace is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © It´s a palace